Skip to main content

Koncepcia udržateľného rozvoja kultúry Bratislavy 2030

V pondelok 26. 9. 2022 sa konečne po rokoch života s pandémiou po prvýkrát uskutočnilo osobné stretnutie nášho tímu Cirkevného zboru ECAV na Slovensku Bratislava Staré Mesto s naším hlavným nórskym partnerom Kirkelig dialogsenter Oslo a slovenskými partnermi – OZ Punkt a Nadácia Milana Šimečku.

Mestské zastupiteľstvo hlavného mesta Bratislavy dnes schválilo Koncepciu udržateľného rozvoja kultúry Bratislavy 2030, strategický dokument a historicky prvú (!) koncepciu kultúrneho rozvoja nášho hlavného mesta.

Celý proces prípravy tohto strategického dokumentu mala na starosti Zuzana Ivašková, vedúca oddelenia kultúry, a jej tím, no spolu so zástupkyňami a zástupcami rôznych organizácií sme aj my mali tú česť byť súčasťou tohto procesu za naše rodiace sa kultúrno-komunitné centrum Staré lýceum – Laboratórium slobodnej spoločnosti.

Veľa sme sa pri tomto procese naučili a tešíme sa, že sme ho aj dnes mohli prísť podporiť osobnou účasťou – a stretnúť sa tak s viacerými ľuďmi, s ktorými sme sa väčšinou poznali iba z online stretnutí. A ešte viac sa tešíme na jeho implementáciu.

Koncepciu udržateľného rozvoja kultúry Bratislavy 2030 nájdete tu.

Staré Lýceum

© 2024 Staré Lýceum